PUHE KIRJOITUKSESSA — Puhesuomi2017

Puheenomainen kirjoitus on oma taiteen lajinsa, joka edellyttää kykyä kuunnella ihmisten puheen sävyjä. Millaista on puhesuomi vuonna 2017 ? Se ei ole vain murteita ja slangeja, vaan suomalaisten sosiaalista puhemaailmaa kaikkine vivahteineen. Puhesuomi2017 on Keski-Suomen Kirjailijat ry:n hanke, jossa kirjallisuus asettuu kuuntelemaan puhetta.

Keski-Suomen alueen viidessä eri kirjoittajapiirissä perehdytään puheenomaiseen kirjoittamiseen helmikuussa alkavissa tapaamisissa. Kansalaisopistojen kirjoittajapiireissä Hankasalmella, Jyväskylässä, Keuruulla, Laukaassa ja Saarijärvellä perehdytään puheenomaiseen kirjoittamiseen.

Ohaajina toimivat kirjailijat Eeva Rohas ja Petri Turunen sekä kirjoittajaohjaajat Miia Pirinen, Jarna Pihlajamäki ja Heino Ylikoski.

Puhe kirjoituksessa -mestarikurssilla kustannustoimittaja Antti Arnkil sekä kirjailija Eeva Rohas ohjaavat kirjoittajia.   Kurssi sisältää kaksi tapaamista, jotka järjestetään 4.2.2017 ja 11.3.2017 Jyväskylässä.
Mestarikurssi on osa Keski-Suomen Kirjailijat ry:n koordinoimaa Puhesuomi2017-hanketta, ja se huipentuu 25.3.2017 Jyväskylän Kirjamessujen yhteydessä pidettävään Kuultavia-lyhytproosakilpailuun, jossa yhdelle kurssilaisista tarjoutuu tilaisuus esiintyä jo julkaisseiden kirjailijoiden rinnalla.
Lisätietoja: kirjailijatalo@gmail.com