Shelagh Weeks ja yhteys Cardiffista Jyväskylään

Kirjailija, yliopiston lehtori Shelagh Weeks Walesista, vietti viikon Jyväskylässä, osallistuen luovan kirjoittamisen opettamisen suunnitteluun ja työpajoihin. Matkalukemisenaan hänellä oli Tove Janssonin valikoima talvisia novelleja, ja lahjaksi hän sai Janssonin Taikatalven. Helmikuinen talvisää tarjosi hyvän ympäristön vierailulle.

Shelagh osallistui Terhi Forssenin vetämiin luovan kirjoittamisen työpajoihin yliopiston kielikeskuksen vieraana. Hän onkin erityisesti perehtynyt luovan kirjoittamisen työpajoihin ja niiden mahdollisuuksiin, ja suosittelee itse erityisen pieniä, neljän hengen luovia ryhmiä.

Cardiffin yliopistossa luova kirjoittaminen on osa kirjallisuuden oppiainetta samoin kuin Jyväskylässä, tämä tarjoaa mahdollisuuden yhteistyöhön. Erasmus -sopimus olisi ensimmäinen askel.

Yhteistyö Cardiffin ja Jyväskylän yliopistojen kesken tulee mahdollisesti lisäämään tutkija-opettajien vaihtoa. Jyväskylään tulemme saamaan opettajavieraita kirjoittamisen maisteriohjelmaan, viikon tai kahden vierailulle, ja Jyväskylästä lähtisi vastaavasti tutkimusta tekeviä kirjoittamisen tai kirjallisuuden opettajia Cardiffiin.

Opettajavieraat tulisivat olemaan luovan kirjoittamisen jatko-tutkijoita, he vierailevat opettamassa kirjoittamisen syventävien opintojen maisteriopiskelijoiden kursseilla. Lisäksi he vierailevat tutkijaseminaareissa ja luennoivat tutkimukseensa liittyvistä aiheista.